NM i sunn fastfood

Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) arrangerer hvert år konkurransen NM i sunn fastfood. Målet er å sette søkelyset på maten som tilbys til folk i farta. I 2021 er konkurranseperioden fra 21. juni til 20. august.

Etter mange måneder med mye tid hjemme, gleder vi oss til å reise på ferie. Da skal vi igjen ut på reise, og flere vil ha behov for mat underveis. Tilgjengelighet og pris er avgjørende for valgene våre. Mange ønsker seg sunn og god mat, og dette har mange utsalgssteder tatt hensyn til. Her er det mulighet for å tiltrekke en ny kundegruppe, som ikke ønsker seg tradisjonell fastfood, men som vil ha bra påfyll til kroppen. Målet med konkurransen er å skape engasjement for sunnere mat på farten.

FNs internasjonale år for frukt og grønnsaker

I 2021 har FN valgt å sette ekstra fokus på matvaresituasjonen i verden og på ønsket om å få flere til å spise mer frukt og grønt fordi det er bra både for helsen, miljøet og verdens matvaresituasjon på sikt. Vi oppfordrer til å bruke anledningen til å tilby kundene smakfulle og fristende retter som inneholder en porsjon eller minst 100 g. grønnsaker, frukt eller bær.

Sunnere mat for folk på reise 

Vi ønsker å invitere med alle som serverer  mat til folk på farten. 

Vi håper å se sunnere alternativer som også selvsagt smaker skikkelig godt. Sunt, godt og fristende er stikkord. Bare tenk deg - hva er vel et måltid uten grønnsaker? Kjedelig og fargeløst.

Det å spise «5 om dagen» hver dag er et godt råd. Det handler om å fargelegge maten med frukt, bær og grønnsaker. Dette bør være en naturlig del av alle dagens måltider og som lett kan inkluderes i måltidsløsninger som tas med i farta. En stadig større del av befolkningen ønsker å spise sunnere. Vi ønsker at kundenes behov til sunnere alternativer blir tilfredsstilt over hele landet. Serveres retten din på en tallerken så tenk gjerne at halve tallerken kan være grønn.

Merke på døra 

Alle deltakere i konkurransen vil så et synlig bevis på at de deltar i form av et merke de kan sette på døren og buttons til de ansatte. Dette bidrar til stolthet hos de som serverer og interesse hos de som skal kjøpe maten.

Retten skal stå på menyen i hele sommer. Hovedkriterie er at retten skal inneholde minst 100 g frukt, bær og/eller grønnsaker. Det er også positivt om retten har innslag av andre matvarer som vi bør spise mer av, som fisk og grove kornprodukter. Her er det bare å glede seg til at det blir lettere å velge sunt.

https://sunnfastfood.no