NM i sunn fastfood

Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) arrangerer hvert år konkurransen NM i sunn fastfood. Målet er å sette søkelyset på maten som tilbys til folk i farta. I 2019 løper konkurransen fra 17. juni til 20. august.

Stadig flere spiser mat underveis gjennom dagen, og tilgjengelighet og pris er avgjørende for valgene våre. Mange ønsker seg sunn og god mat, og dette har mange utsalgssteder tatt hensyn til. Her er det mulighet for å tiltrekke en ny kundegruppe, som ikke ønsker seg tradisjonell fastfood, men som vil ha bra påfyll til kroppen. Målet med konkurransen er å skape engasjement for sunnere mat på farten.

Sunnere mat for folk på reise både med bil og kollektivtilbud

Både ferger, bensinstasjoner, streetfoodutsalg, utsalgssteder på flyplasser og gatekjøkken er påmeldt med ulike bidrag i årets konkurranse.

Vi håper å se sunnere alternativer som også selvsagt smaker skikkelig godt. Folk spiser det de synes er godt, så enkelt er det. Smak og sunn mat kan passe som hånd i hanske og trenger slett ikke gå på bekostning av hverandre. Bare tenk deg - hva er vel et måltid uten grønnsaker? Kjedelig og fargeløst.

Det å spise «5 om dagen» hver dag er et godt råd. Det handler om å fargelegge maten med frukt, bær og grønnsaker. Dette bør være en naturlig del av alle dagens måltider og som lett kan inkluderes i måltidsløsninger som tas med i farta. En stadig større del av befolkningen ønsker å spise sunnere. Vi ønsker at kundenes behov til sunnere alternativer blir tilfredsstilt over hele landet.

Merke på døra

Folk på farten vil i sommer bli møtt med et sunnere alternativ når de stopper for en rast ved et utsalgssted som deltar i konkurransen. Deltakerne har merke på døra og merke på retten de har meldt på. Den skal stå på menyen i sommer. Det er god variasjon og kreativitet i deltagende retter. Felles for alle er at de skal inneholde minst 100 g frukt, bær og/eller grønnsaker. Det er også positivt om retten har innslag av andre matvarer som vi bør spise mer av, som fisk og grove kornprodukter. Her er det bare å glede seg til at det blir lettere å velge sunt.

https://sunnfastfood.no