Gresskarpuré

Slik bruker du gresskarpurè

Det finnes så mye godt du kan lage med hjemmelaget gresskarpure! Det er mye enklere å lage enn mange tror - og det kan brukes til så mye. Med bare noen få steg får du en silkemyk puré som kan brukes i alt fra pannekaker til scones, vafler og varme drikker. Perfekt når du vil utnytte sesongens gresskar til det fulle. Sesongen for norske gresskar er ikke så lang, så lag gjerne stor porsjon og frys ned til senere bruk. 

 

Gresskarpureen lager du slik:

  1. Del gresskaret opp i større deler med skallet på og fjern frøene. Om du bruker innmaten fra et utskjært halloweengresskar så bare ha det direkte på stekeplata. Da kan du også redusere steketiden. 
  2. Bak gresskaret i ovn på 175 grader i ca 45-60 minutter. Tiden kan variere etter størrelsen på gresskaret og type gresskar, men det skal bli så mørt at du lett kan kjøre en gaffel gjennom.
  3. Ta ut gresskaret og la det avkjøle seg. 
    Om du bruker hokkaido-gresskar trenger du ikke fjerne skallet etter det er bakt. Bruker du derimot Halloween-gresskar, så fjern skallet med en kniv.
  4. Ha gresskarkjøttet i en bolle og miks med en stavmikser. 

Dette kan du lage med gresskarpurè