Barn leser Mons og Mona

Velkommen til 5 om dagen - barnehage

Måltidene i barnehagen er viktig, - det barna spiser er viktig. Derfor er de som jobber i barnehagen viktige når det gjelder barnas kosthold. Noen barnehager har stort fokus på kostholdet i barnehagen, andre trenger litt hjelp på veien. Vi vil gjerne hjelpe dere. Det å bli en 5 om dagen-barnehage kan være første skritt på veien.

Det å bli en 5 om dagen-barnehage er enkelt - og det er gratis. Vi i Opplysningskontoret for frukt og grønt ønsker at alle barn skal ha et variert kosthold med mye frukt og grønt. Og fordi tusenvis av barn spiser opptil flere måltider i barnehagen hver dag, så er barnehagen en viktig arena for barnas kosthold. 5 om dagen - barnehage er et konsept der vi ønsker å informere og inspirere både barnehage, barna og foreldrene. Barnehagen får informasjon og materiell til hjelp for å sette fokus på kostholdet i barnehagen. Barna får materiell for å kunne lære gjennom lek og foreldrene får informasjon gjennom brosjyren som følger med inspirasjonspakken og nyhetsbrev. Mange hundre barnehageansatte har tatt vårt gratis e-læringskurs om barn og kosthold. E-læringskurset finner du her

Har barnehagen vært med i 5 om dagen - barnehage før, og trenger påfyll av materiell, så kan det bestilles her

De barnehagene som er nye får vår flotte inspirasjonpakke i posten når de har registrert seg. Og alt er helt gratis. Bli med i 5 om dagen-barnehage dere også.

Registrer deg

5 om dagen barnehage