Mosing av gulrøtter (til gulrotsuppe)

Hva kan du lage med en stavmikser

Har barnehagen din en stavmikser? Da er det mye godt dere kan lage både til og sammen med barna.

En stavmikser er et av våre yndlingsverktøy på kjøkkenet. Har dere en stavmikser i barnehagen er det mye dere kan lage som både er raskt og enkelt.

Supper

Det å lage egne hjemmelagde supper er enklere enn mange tror. Og så er det jo veldig godt. Med noen grønnsaker, vann og buljong så kommer man langt. 1 liter væske til 1 liter grønnsaker i grove biter gir en fin konsistens. Kutt - kok - mos og vips; så er suppen ferdig.

Opplysningskontoret for frukt og grønt - frukt.no - fotograf Synøve Dreyer   Opplysningskontoret for frukt og grønt - frukt.no - fotograf Synøve Dreyer   Opplysningskontoret for frukt og grønt - frukt.no - fotograf Synøve Dreyer  Opplysningskontoret for frukt og grønt - frukt.no - fotograf Synøve Dreyer

Her har vi laget tomatsuppe, gulrotsuppe, brokkolisuppe og blomkålsuppe. Oppskriftene finner dere ved å trykke på bildene.

Mos

Skal dere lage potetmos er det best å la stavmikseren ligger. Potetmosen blir seig hvis man bruker stavmikser. Da er det bedre å bruke en potetmoser. Har ikke barnehagen din en potetmoser? Da kan dere få en av oss ved å sende e-post til barnehage@frukt.no

Da kan dere lage potetmos med mange farger

Andre grønnsaker derimot er supert å mose med en stavmikser

Blomkålkrem er en myk og mild mos av blomkål.

Opplysningskontoret for frukt og grønt - frukt.no/fotograf Synøve Dreyer 

På samme måte kan dere lage mos av brokkoli, kålrot og gulrot og andre grønnsaker.

Gulrotstappe med appelsinsmak


Brokkolipurè

 Gratis. Her kan dere melde barnehagen inn i 5 om dagen - barnehage.