Crispy smashed brokkolisalat

Sprø brokkolisalat med creme fraiche

Denne brokkolisalaten er en deilig kombo av sprø smaker og kremet dressing med crème fraiche. Med knuste, ovnsbakte brokkoli passer denne like perfekt på koldtbordet og til grillmaten.
20-40 min
1,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Dressingen

  • 1,5 dl crème fraîche eller rømme
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ts sukker
  • 0,25 ts salt
  • 1 ss ferskpresset sitronsaft
  • 3 ts persille

Fremgangsmåte

Lag sprø brokkoli:

  1. Forvarm ovnen til 200°C varmluft og dekk et stekebrett med bakepapir.
  2. Kok brokkolien: Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann. Ha i brokkolibukettene og la dem koke i 3–4 minutter, til de blir litt myke. Hell av vannet og la brokkolien tørke på et kjøkkenhåndkle.
  3. Knus brokkolien: Strø revet ost utover et stekebrett. Legg brokkolibukettene oppå osten og bruk bunnen av et glass til å presse dem forsiktig ned slik at de flater litt ut, men fortsatt holder sammen.
  4. Stek brokkolien: Pensle brokkolien med olivenolje og paprikapulver og dryss over litt mer ost.
  5. Stek i ovnen: Sett brettet midt i ovnen og stek i 20–25 minutter, eller til brokkolien er sprø og gyllen i kantene.

Bland ingrediensene:

  1. Bland ingrediensene til dressingen i en salatbolle.
  2. Skjær rødløk i tynne skiver.
  3. Skjær agurk i grove biter.
  4. Ha brokkoli, løk, agurk og valnøtter i salatbollen og rør godt.
  5. Servér som tilbehør til for eksempel grillmat
Del på Facebook