Ingredienser
Asiatisk kålsalat med ponzusaus
Under 20 min
2 av 5 om dagen
Ponzusausen gir denne kålsalaten en eksotisk smak. Spis den som en egen rett f.eks. med naanbrød til eller som tilbehør til middagen. Å bruke nykål i denne salaten er også kjempegodt.
Fremgangsmåte
- Bland ingrediensene til ponzusausen. Smak den til. La den stå og godgjøre seg mens du kutter opp ingrediensene til salaten.
- Fjern den trevlete stilken på grønnkålen. Riv grønnkålbladene i biter og masser dem med noen dråper olivenolje. Da blir de «møre» og fine.
- Rist peanøttene i en varm tørr panne.
- Rens og skjær opp resten av grønnsakene som beskrevet.
- Bland alle ingrediensene til salaten og ha over ponzusaus før servering.
Strimlet eple, løk og kålrot er også nydelig i denne salaten.