Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Skyll gresskaret og del det i to. Skrap ut kjernene.  Disse kan ristes og brukes som snaks.

    Bak gresskaret med skall i ovn på 200 grader i ca. 20 minutter, eller til det er mørt. Avkjøl.

    Ha alle ingrediensene til paibunnen i en kjøkkenmaskin og kjør det raskt sammen til en smidig deig.

    Ta litt mel på fingrene og klem deigen ut i en paiform - 24 cm i diameter.Sett formen i fryseren i 20 minutter.

    Prikk paibunnen med en gaffel og forstek bunnen i ca. 10 minutter på 200 grader C.

    Ha det bakte gresskarkjøttet i en foodprocessor og kjør til du får en glatt mos. Tilsett resten av ingrediensene, bortsett fra kakao. Bland godt.

    Ta av 3 sleiver gresskarmos og bland med kakao. Kakaomosen brukes til å lage mønster.

    Hell gresskarmosen i det forstekte paiskallet. Ha på kakaomosen i sirkler. Bruk gjerne en sprøytepose eller frysepose og tegn ringer og bruk en gaffel eller pinne til å lage mønster. 

    Stek paien midt i ovnen ved 180 grader C i ca. 40 minutter.

    Dryss litt melis over før servering om du ønsker.

    Server gjerne med krem eller vaniljeis.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • Paibunn:
  • 60 g myk margarin
  • dl hvetemel
  • 1 dl melis
  • 100 g cottage cheese
  • Fyll:
  • 1 stk Hokkaido gresskar
  • 150 g sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ss sitronsaft
  • 2 ts lakrispulver
  • 3 stk egg
  • 3 ss kakaopulver

Fremgangsmåte

  • Skyll gresskaret og del det i to. Skrap ut kjernene.  Disse kan ristes og brukes som snaks.

    Bak gresskaret med skall i ovn på 200 grader i ca. 20 minutter, eller til det er mørt. Avkjøl.

    Ha alle ingrediensene til paibunnen i en kjøkkenmaskin og kjør det raskt sammen til en smidig deig.

    Ta litt mel på fingrene og klem deigen ut i en paiform - 24 cm i diameter.Sett formen i fryseren i 20 minutter.

    Prikk paibunnen med en gaffel og forstek bunnen i ca. 10 minutter på 200 grader C.

    Ha det bakte gresskarkjøttet i en foodprocessor og kjør til du får en glatt mos. Tilsett resten av ingrediensene, bortsett fra kakao. Bland godt.

    Ta av 3 sleiver gresskarmos og bland med kakao. Kakaomosen brukes til å lage mønster.

    Hell gresskarmosen i det forstekte paiskallet. Ha på kakaomosen i sirkler. Bruk gjerne en sprøytepose eller frysepose og tegn ringer og bruk en gaffel eller pinne til å lage mønster. 

    Stek paien midt i ovnen ved 180 grader C i ca. 40 minutter.

    Dryss litt melis over før servering om du ønsker.

    Server gjerne med krem eller vaniljeis.