Gresskarfrites

Å bake staver av gresskar i ovnen, gjerne sammen med det krydderet du liker, gir en utrolig god og smakfull liten rett. Server dem ved siden av middag eller som snacks.
20-40 min
0.5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 0,5 gresskar (ca. 400 g)
  • 2 ss valnøttolje
  • 2 båt hvitløk - finhakket
  • salt og nykvernet pepper

Fremgangsmåte

Varm ovnen til 180°C.

Vask gresskaret godt. Om du bruker hokkaido-gresskar, kan du gjerne beholde skallet på.

Del gresskaret i to og skrap ut kjernene. Ta vare på kjernene, for disse skal brukes. Del gresskar i strimler på langs og så i staver.

Bland stavene med finhakket hvitløk, litt salt, nykvernet pepper og valnøttolje.

Bak gresskarstavene i ovn til de er møre og lekre i fargen, ca. 20 minutter.

Serveres gjerne med ristede gresskarkjerner som tilbehør til middag, eller rett og slett som snacks.

 

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 14
Legg til på Min side
Del på Facebook