Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Forvarm ovnen til 160 grader.

    Pisk eggehvitene stiv og danner myke topper. Tilsett sukker, litt om gangen, og pisk til alt sukkeret er oppløst og blandingen er myk og blank. Du skal kunne holde bollen opp ned uten at noe renner ut. Vend inn eddik og kakaopulver og bland godt.

    Bre utover en bakeplate kledd med bakepapir slik at du får en stor sirkel, ca. 22 cm i diameter og 2-3 cm høy. Bak i ovn i 60-70 minutter til den er gjennomstekt på utsiden, men fremdeles har litt myk kjerne. La pavlovaen avkjøles helt. Legg den forsiktig over på et serveringsfat.

    Like før servering: Pisk kremfløte og sukker stiv og vend den inn i vaniljekremen. Bre kremen ut over pavlovaen og pynt med så mye friske bær som du får plass til. Du kan også bruke sesongens frukt om du ikke har tilgang på bær.

    Server kaken umiddelbart.

INGREDIENSER

  • 300 g sukker
  • 6 stk eggehvite
  • 1 ts eddik, 7 %
  • 3 ss kakaopulver
  • 3 dl kremfløte
  • 1 pk ferdig vaniljekrem
  • 3 ss sukker
  • 500 g friske bær (f.eks. jordbær, blåbær, risp, bringebær)

Fremgangsmåte

  • Forvarm ovnen til 160 grader.

    Pisk eggehvitene stiv og danner myke topper. Tilsett sukker, litt om gangen, og pisk til alt sukkeret er oppløst og blandingen er myk og blank. Du skal kunne holde bollen opp ned uten at noe renner ut. Vend inn eddik og kakaopulver og bland godt.

    Bre utover en bakeplate kledd med bakepapir slik at du får en stor sirkel, ca. 22 cm i diameter og 2-3 cm høy. Bak i ovn i 60-70 minutter til den er gjennomstekt på utsiden, men fremdeles har litt myk kjerne. La pavlovaen avkjøles helt. Legg den forsiktig over på et serveringsfat.

    Like før servering: Pisk kremfløte og sukker stiv og vend den inn i vaniljekremen. Bre kremen ut over pavlovaen og pynt med så mye friske bær som du får plass til. Du kan også bruke sesongens frukt om du ikke har tilgang på bær.

    Server kaken umiddelbart.