Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Riv marsipanen grovt og tilsett smøret, litt om gangen, mens du rører til en glatt masse.

    Tilsett sukker og hvetemel og hakk raskt sammen til en smuldredeig.

    Strø halvparten av smuldredeigen i små aluminiumsformer, e.l.

    Skrell eplene og fjern kjernehusene. Skjær eplene i terninger.

    Fordel eplebitene oppå deigen og strø over resten av smuldredeigen.

    Dryss på perlesukker og mandelflak etter smak.

    Stek formene midt i ovnen på 200°C i ca. 12 minutter.

    Server formene varme og nystekte med pisket krem eller vaniljeis.

     

    Denne oppskriften gir deg 15 små former eller 1 stor.

INGREDIENSER

  • 100 g marsipan
  • 100 g smør
  • 2 ss sukker
  • 3 dl hvetemel
  • 3 stk eple
  • Pynt:
  • perlesukker
  • mandelflak

Fremgangsmåte

  • Riv marsipanen grovt og tilsett smøret, litt om gangen, mens du rører til en glatt masse.

    Tilsett sukker og hvetemel og hakk raskt sammen til en smuldredeig.

    Strø halvparten av smuldredeigen i små aluminiumsformer, e.l.

    Skrell eplene og fjern kjernehusene. Skjær eplene i terninger.

    Fordel eplebitene oppå deigen og strø over resten av smuldredeigen.

    Dryss på perlesukker og mandelflak etter smak.

    Stek formene midt i ovnen på 200°C i ca. 12 minutter.

    Server formene varme og nystekte med pisket krem eller vaniljeis.

     

    Denne oppskriften gir deg 15 små former eller 1 stor.