Ingredienser
Bakte rotgrønnsaker med blåmuggost
40-60 min
1 av 5 om dagen
Den beste måten å tilberede rotgrønnsaker på er å bake dem i ovnen; såkalt traybake. Da kommer den nydelige sødmen i grønnsakene godt frem. Her er bakte rotgrønnsaker brukt i en salat med blåmuggost, solsikkefrø og honning. Severes som en egen rett eller som tilbehør til middag.
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 200 grader.
- Vask og tørk grønnsakene.
- Skrell betene.
- Skjær persillerot, gulrot og sellerirot i staver og løk og beter i båter. Pass på at de har sånn noenlunde samme størrelse.
- Bland alt med olje, eddik, salt og pepper og legg det utover på et stekebrett med bakepapir.
- Bak i ovn i ca. 30 minutter til det er nesten mørt og gjerne litt farge. Grønnsakene kan godt være litt al dente. Det gir en fin tyggemotstand. Rør litt i grønnsakene underveis.
- Legg de bakte grønnsakene over på et serveringsfat eller en vid bolle.
- Smuldre opp blåmuggosten og «dryss» på de lune grønnsakene.
- Drypp honning over og ha på solsikkefrø og koriander.
Valnøttkjerner kan brukes i stedet for valnøttkjerner.