Blåskjell med tomat og vårløk på grillen

Visste du at du kan grille blåskjell? Legg dem på grillen i folie, tilsett masse hakket vårløk og tomater i biter, gjerne også deilige friske krydderurter - og nyt! Plukker du blåskjellene selv, så er det viktig at du sjekker blåskjellvarselet der du er.
Under 20 min
0.5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 2 kg blåskjell
  • 0,5 dl sitronsaft
  • 1 dl hvitvin
  • 3 store tomat
  • 1 bunt vårløk
  • 2 båt hvitløk
  • 1 dl hakket frisk kruspersille
  • 1 dl hakket frisk dill
  • et stort ark dobbel aluminiumsfolke

Fremgangsmåte

Skjær tomater i terninger og vårløk i skiver. Knus hvitløken og finhakk kruspersille og dill.

Vask blåskjellene.

Ha alle ingrediensene på et stort ark dobbel aluminiumsfolie.

Brett godt sammen slik at pakken blir tett og legg den på en god varm grill - gjerne under lokk. Grill i 4-6 minutter til skjellene har åpnet seg.

Server grillede blåskjell med ferskt godt brød til.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 103
Legg til på Min side
Del på Facebook