Blomkålsuppe med timian og sitron

Varianter av hjemmelaget blomkålsuppe er det det mange av. Denne varianten er smakt til med hakket timian, sitronsaft og muskat. Litt annerledes, men kjempegod.
Under 20 min
0.5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 1 blomkål
  • 1 løk
  • 1 l grønnsakbuljong (utblandet)
  • 2 ss hakket frisk timian
  • saften av 0,5 sitron
  • 1,5 dl crème fraîche lett, 18 %
  • 2 eggeplomme
  • 0,5 ts malt muskat
  • smak til med salt og pepper
  • 1 ss hakket frisk gressløk
  • 1 ss hakket frisk kruspersille

Fremgangsmåte

Kok opp grønnsakbuljong og sitronsaft.

Rens blomkålhodet og og løken og del i biter. Bladene kan også brukes.

Ha det over i buljongkjelen og la det koke i ca. 5 minutter eller til blomkålen nesten er mør.

Ta av noen pene blomkålbuketter til garnityr.

Mos suppen med en stavmikser, e.l. og la suppen få et oppkok.

Trekk kjelen av platen og rør inn crème fraîche og eggeplommer. Suppen må ikke koke etter at eggeplommer er tilsatt.

Smak til med muskat, salt og pepper.

Dryss over hakket gressløk og kruspersille rett før servering.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 15
Legg til på Min side
Del på Facebook