Borscht med kål og gulrøtter

Suppen kalles også for russisk rødbetesuppe og kommer opprinnelig fra Ukraina. Den veldig populær i mange øst-europeiske land, og mer og mer nå også i Sentral-Europa. I alle oppskrifter er det rødbeter som er hovedingrediens, men de øvrige grønnsakene varierer fra land til land. Men kjempegod er den i alle fall.
Over 60 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 2 l vann
  • 3 grønnsakbuljong (terning)
  • 6 rødbete
  • 1 hodekål
  • 3 potet
  • 1 stilk stilkselleri (stangselleri)
  • 2 gulrot
  • 4 laurbærblad
  • 3 ss olje
  • 1 båt hvitløk
  • salt og pepper etter smak

Fremgangsmåte

  1. Kok opp vann og bland ut buljongterningene i vannet.
  2. Skrell og skjær rødbetene i små biter (bruk engangshansker pga. fargen), hodekål i små biter, stilkselleri i skiver, poteter i små biter og gulrøtter i skiver.
  3. Ha grønnsaker, poteter, laurbærblad og finhakket hvitløk over i det kokende buljongvannet.
  4. Tilsett olje og smak til med salt og pepper.
  5. La suppen koke på svak varme i 1 time.
  6. Ekstra godt med en spiseskje rømme og litt hakket kruspersille på toppen ved servering. Server gjerne godt brød til.
Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 13
Legg til på Min side
Del på Facebook