Brandade i hjerteblader

Brandade er enkelt og greit en smakfull potetmos iblandet kokt klippfisk eller torsk. En typisk rett fra Provence. Her er brandaden servert i hjertesalatblader. Passer ypperlig som en liten middagsrett, til forrett eller som én av flere småretter til tapas.
20-40 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 400 g ferdig kokt klippfisk eller lettsaltet torsk
  • 600 g potet - melne
  • 1 stilk frisk timian
  • 1,5 dl melk
  • 3 båt hvitløk - finhakket
  • 0,5 dl olivenolje
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ts kajennepepper
  • 0,5 ts salt
  • saften av 0,5 sitron
  • 1 ss hakket frisk gressløk
  • 3 reddik i skiver
  • 8 blad hjertesalat

Fremgangsmåte

  1. Skrell og del potetene i mindre biter og kok dem møre i melk sammen med en stilk timian.
  2. Sil av melken og fjern timianstilken.
  3. Mos potetene sammen med noe av den varme melken.
  4. Tilsett olje, krydder og hvitløk.
  5. Smak til med sitronsaft.
  6. Rens kokt fisk for skinn og ben. Del fisken i grove biter. Bruk gjerne fingrene.
  7. Bland fisk og poteter.
  8. Server brandadaen i blader av hjertesalat eller på ristet brød.
  9. Pynt med hakket gressløk og skiver av reddik.
Sist oppdatert 3. september 2019
Liker 3
Legg til på Min side
Del på Facebook