Ingredienser
Brød med rotgrønnsaker
Over 60 min
Bak med rotgrønnsaker! Spennende brød som blir ekstra saftige og smakfulle med moste rotgrønnsaker i deigen.
Fremgangsmåte
- Rens og skjær grønnsakene i terninger. Kok dem i 1 dl vann til de er møre. Mos dem i vannet. Tilsett 1 1/2 l vann.
- Når vannet er avkjølet (lunkent), tilsettes salt, mel og gjær. Elt godt sammen og sett deigen til heving på et lunt sted ca. 1 time.
- Slå deigen ned og sett den til heving en gang til i ca. 15 minutter.
- Del deigen i tre og form til tre avlange brød som legges i smurte former. Pensle brødene med vann. Sett brødene inn på rist i kald ovn og sett temperaturen på 200°C. Stek brødene i ca. 45 minutter.
- Avkjøl brødene på rist. De er kjempefine å fryse ned.