Grovbrød med gulrot

Reven gulrot og havregryn gjør dette gode gulrotbrødet ekstra saftig. Deilig nybakt til frokost i helgen og i matpakken ellers i uken. Bak flere når du først er i gang og pytt i fryseren.
Over 60 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 50 g fersk gjær
  • 5 dl lettmelk
  • 1 ts salt
  • 1 ss honning
  • 2 ss soyaolje
  • 1 dl linfrø
  • 2 grovreven gulrot
  • 2 dl havregryn
  • 300 g sammalt hvete, fin
  • 400 g hvetemel

Fremgangsmåte

Smuldre gjæren i en bakebolle. Varm melken til den er fingervarm og rør gjæren ut i litt av melken.

Tilsett salt, honning og olje.

Rør inn linfrø, grovrevne gulrøtter og havregryn.

Elt inn mel til en passe fast deig som slipper bollen. Synes du at deigen blir for løs, så tilsett litt mer mel.

Sett til heving i 30 minutter.

Ta deigen ut av bakebollen og del i to. Rull hvert emne til en pølse og legg de ned i hver sin smurte brødform.

Etterhev brødene i 30 minutter.

Pensle brødene med sammenpisket egg og stek nederst i ovnen på 200°C - 30-35 minutter.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 50
Legg til på Min side
Del på Facebook