To skåler brokklisuppe

Ingredienser

Enkel brokkolisuppe

Under 20 min
1 av 5 om dagen

Suppen med brokkoli er delikat grønn på farge og rik på smak. Ekstra mettende blir suppen med et halvt hardkokt egg i hver tallerken.

Fremgangsmåte

  1. Del brokkolien i grove biter.
  2. Del chilien og fjern hinner og frø.
  3. Kok brokkoli og chili nesten mørt i buljongen tilsatt laurbærblad. Ikke kok for mye for da har brokkolien lett for å bli grå.
  4. Ta ut laurbærbladet. og legg til side noen pene brokkolibiter som skal brukes til garnityr.
  5. Mos resten med en stavmikser, e.l.
  6. Kok eggene i 8-9 minutter og legg dem over i iskaldt vann.
  7. Legg de pene brokkolibitene tilbake i suppen, tilsett fløten og gi suppen et oppkok.
  8. Smak til med salt og pepper.
  9. Server brokkolisuppen med et halvt hardkokt egg i hver suppetallerken.

 

 

Hvor godt likte du oppskriften?