Bruchetta  med bakt tomat og ricotta

Bruschetta med ricotta og ovnsbakte cherrytomater

Frisk, enkel og uimotståelig – bruschetta med kremet ricotta og ovnsbakte cherrytomater er perfekt til koldtbordet eller som en deilig forrett.
20-40 min
0,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 10 baguette - eller annet brød
  • 2 ss olivenolje
  • 1 hvitløk

Til toppingen

  • 250 g røde cherrytomater
  • 200 g ricotta eller annen kremost
  • olivenolje
  • Salt og pepper
  • 1 ss balsamicoeddik
  • 2 ss basilikumblader
  • 2 dl revet parmesan

Fremgangsmåte

1. Forbered cherrytomatene

  • Forvarm ovnen til 200°C (over- og undervarme).
  • Legg tomatene på et stekebrett med bakepapir.
  • Drypp over olivenolje, litt salt og pepper, og evt. balsamico.
  • Stek i ovnen i 15-20 minutter, til tomatene er myke og begynner å sprekke.


2. Rist brødskivene

  • Pensle brødskivene med olivenolje på begge sider.
  • Stek dem i stekepanne eller rist de i en brødrister.
  • Gni de varme skivene med et hvitløksfedd for ekstra smak.

3. Lag bruschetta

  • Smør et godt lag ricotta på hver brødskive.
  • Topp med de varme stekte tomatene.
  • Strø over revet eller høvlet parmesan.
  • Pynt med friske basilikumblader.
Topp gjerne med pinjekjerner eller balsamicoglaze før servering.
Del på Facebook