Caponata

En siciliansk klassiker som like gjerne serveres som en egen varmrett eller som tilbehør - som romtemperert på en bruschetta eller som en lun salat. Caponata lages av typiske råvarer fra Sicilia; auberginer, tomater, løk, kapers.
20-40 min
0,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 1 aubergine
  • 3 ss olivenolje
  • 1 løk - finhakket
  • 10 rød cherrytomat delt i to
  • 1 ss hvit balsamicoeddik
  • 1 ts sukker
  • 25 g kapers

Fremgangsmåte

  1. Skjær auberginen i tykke skiver og strø på salt. La aubergineskivene ligge med salt i 15-20 minutter.
  2. Skyll av saltet og væsken som har piplet ut. Tørk skivene med papir.
  3. Skjær aubergineskivene i terninger.
  4. Varm olje i en jerngryte e.l.
  5. Brun løk og aubergine på middels varme.
  6. Ha i kapers, tomater, eddik og sukker.
  7. La alt surre i 4-5 minutter.

 

Caponata kan gjerne serveres litt avkjølt på ristede eller grillede baguettskiver, eller som en egen gryterett.

Sist oppdatert 17. september 2018
Liker 8
Legg til på Min side
Del på Facebook