Cæsarsalat med sprøstekt nypotet

Cæsarsalat med nypotet

Bytt ut krutongene med sprø nypoteter - slik har du aldri smakt cæsarsalat før! Den passer perfekt som siderett, eller som hovedrett med kylling. Oppskriften inneholder hjemmelaget cæsardressing, men du kan også bruke ferdig dressing.
40-60 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Hjemmelaget cæsardressing

  • 1 dl majones - gjerne lettmajones
  • 1 dl revet parmesan
  • 1 båt liten hvitløk
  • 0,5 ss worchestershiresaus
  • 1 ts dijonsennep
  • 0,5 sitron
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

Lag crispy smashed potatoes:

  1. Forvarm ovnen til 220 °C (varmluft).
  2. Kok potetene i saltet vann til de er møre (ca. 15–20 minutter).
  3. Sil av vannet, legg potetene på et stekebrett med bakepapir, og knus dem lett med bunnen av et glass.
  4. Drypp over olivenolje, salt og pepper. Ønsker du ekstra smak, kan du drysse over litt hvitløkspulver eller tørket oregano.
  5. Stek i ovnen i ca. 25–30 minutter, eller til de er sprø og gylne.
  6. La potetene kjøle seg ned.

Lag salaten:

  1. Krydre kylling med salt og pepper. Stek kyllingfilet 4-5 minutter på hver side og la den hvile før du skjærer den i små biter. 
  2. Vask og kutt hjertesalaten i mindre biter.
  3. Del cherrytomatene i to.
  4. Lag hjemmelaget cæsar dressing i en bolle: Ha oppi majones, revet parmesan, presset hvitløk, worcestershiresaus, dijonsennep og sitronsaft. Rør til alt er godt blandet og smak til med salt og pepper.
  5. Ha salat, poteter og eventuelt kylling i en bolle. Rør inn dressingen til alt er dekket. Topp med cherrytomater og syltet rødløk og høvlet parmesan.

 

Del på Facebook