Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Kok opp fløte, melk og vaniljestang delt i to på langs. La det trekke et par minutter.

    Visp 3 eggeplommer, et helt egg og sukker lett.

    Kok opp fløtemelken på nytt. Hell over egg- og sukkerblandingen mens du visper. Legg blåbær i ildfaste porsjonsskåler eller glass. Slå over melkeblandingen.

    Sett skålene i en langpanne. Hell i kokende vann i pannen og stek desserten i vannbad ved 150°C i ca. 40 minutter til kremen så vidt er stiv. Sett til avkjøling.

    Server med en liten kremklatt og et par blader sitronmelisse til pynt.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 3 dl kremfløte
  • 1 dl helmelk
  • ½ stk vaniljestang
  • 75 g sukker
  • 4 stk egg
  • 2 dl blåbær
To glass med blåbærbrulee

Fremgangsmåte

  • Kok opp fløte, melk og vaniljestang delt i to på langs. La det trekke et par minutter.

    Visp 3 eggeplommer, et helt egg og sukker lett.

    Kok opp fløtemelken på nytt. Hell over egg- og sukkerblandingen mens du visper. Legg blåbær i ildfaste porsjonsskåler eller glass. Slå over melkeblandingen.

    Sett skålene i en langpanne. Hell i kokende vann i pannen og stek desserten i vannbad ved 150°C i ca. 40 minutter til kremen så vidt er stiv. Sett til avkjøling.

    Server med en liten kremklatt og et par blader sitronmelisse til pynt.