Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Start med sirupen. Kok eddik og sukker uten lokk et par minutter. Avkjøl.

    Hvit sjokoladepudding: Bløt gelatinplatene i kaldt vann i ca. 5 minutter. Klem vannet godt ut av dem.

    Brekk opp sjokoladen, bland den med fløte og varm det forsiktig så sjokoladen smelter. Smelt gelatinplatene i den varme sjokoladefløten. Avkjøl landingen litt. Visp inn crème fraîche og eggeplommer.

    Pensle fire små former tynt med olje og fordel massen i dem. Sett formene i kjøleskap så puddingen stivner.

    Hvelv sjokoladepuddingene på tallerkener. Del jordbærene og legg dem på. Drypp balsamicosirup over.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 1 kurv jordbær
  • Hvit sjokoladepudding:
  • 200 g hvit sjokolade
  • 3 dl kremfløte
  • 1 dl crème fraîche orginal, 35 %
  • 2 stk eggeplomme
  • 4 stk gelatinplater
  • Balsamicosirup:
  • 1 dl balsamicoeddik
  • ½ dl sukker

Fremgangsmåte

  • Start med sirupen. Kok eddik og sukker uten lokk et par minutter. Avkjøl.

    Hvit sjokoladepudding: Bløt gelatinplatene i kaldt vann i ca. 5 minutter. Klem vannet godt ut av dem.

    Brekk opp sjokoladen, bland den med fløte og varm det forsiktig så sjokoladen smelter. Smelt gelatinplatene i den varme sjokoladefløten. Avkjøl landingen litt. Visp inn crème fraîche og eggeplommer.

    Pensle fire små former tynt med olje og fordel massen i dem. Sett formene i kjøleskap så puddingen stivner.

    Hvelv sjokoladepuddingene på tallerkener. Del jordbærene og legg dem på. Drypp balsamicosirup over.

Prøv også disse dessertene Se alle desserter (235)