Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Skrell og rasp løk fint og skrell og rasp søtpotet litt grovere. Bland sammen løk og søtpotet med limesafte, egg, hvetemel, salt og pepper. Stek pannekaker i olje over relativt høy varme til det er sprøtt og gyllent på begge siden.

    Smelt smør og dryss over kanel. Skjær epler i tynne skiver og la dem putre i kanelsmøret til de er begynt å bli litt møre.

    Server nystekte søtpotetpannekaker med en stor skje kanel-epler.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 1 stk løk
  • 2 stk søtpotet
  • 3 ss limesaft
  • 4 stk egg
  • 1 dl hvetemel
  • salt og nykvernet pepper
  • 2 ss olje til steking av pannekakene
  • 2 ss smør
  • 2 stk eple
  • 2 ts malt kanel

Fremgangsmåte

  • Skrell og rasp løk fint og skrell og rasp søtpotet litt grovere. Bland sammen løk og søtpotet med limesafte, egg, hvetemel, salt og pepper. Stek pannekaker i olje over relativt høy varme til det er sprøtt og gyllent på begge siden.

    Smelt smør og dryss over kanel. Skjær epler i tynne skiver og la dem putre i kanelsmøret til de er begynt å bli litt møre.

    Server nystekte søtpotetpannekaker med en stor skje kanel-epler.