Dillkylling og grønnsaker på hvit tallerken

Ingredienser

Kyllinggryte med rotgrønnsaker og dill

20-40 min
1.5 av 5 om dagen

Denne gryteretten blir nesten som en frikassè. Rotgrønnsaker og grovhakket dill smaker nydelig i retten, og den er så festfin at den gjerne kan serveres dine gjester.

Fremgangsmåte

  1. Kok opp vann, laurbærblad, pepperkorn og litt salt i en kjele.
  2. Del kyllingfiletene i mindre biter og la dem trekke i ca. 15 minutter til kyllingen er gjennomkokt.
  3. Sil og ta vare på kraften.
  4. Skrell og skjær røttene i litt store biter. Kok dem møre i vann.
  5. Smelt smør i en kjele og rør inn melet. Spe med kraften litt av gangen under omrøring. Tilsett fløte og la det koke i 3-5 minutter. Rør om av og til.
  6. Tilsett eddik, sukker, kyllingen og de kokte grønnsakene.
  7. La kyllingen bli varm i sausen.
  8. Ta gryten av varmen og tilsett dill. Smak til med salt og pepper og evt. mer eddik og sukker.
  9. Server gjerne kokte poteter til.

Hvor godt likte du oppskriften?