Ingredienser
Dillkylling med rotgrønnsaker
Denne gryteretten blir nesten som en frikassè. Rotgrønnsaker og grovhakket dill smaker nydelig i retten, og den er så festfin at den gjerne kan serveres dine gjester.
Fremgangsmåte
Kok opp vann, laurbærblad, pepperkorn og litt salt i en kjele.
Del kyllingfiletene i mindre biter og la dem trekke i ca. 15 minutter til kyllingen er gjennomkokt.
Sil og ta vare på kraften.
Skrell og skjær røttene i litt store biter. Kok dem møre i vann.
Smelt smør i en kjele og rør inn melet. Spe med kraften litt av gangen under omrøring. Tilsett fløte og la det koke i 3-5 minutter. Rør om av og til.
Tilsett eddik, sukker, kyllingen og de kokte grønnsakene.
La kyllingen bli varm i sausen.
Ta gryten av varmen og tilsett dill. Smak til med salt og pepper og evt. mer eddik og sukker.
Server gjerne kokte poteter til.