Dillkylling med rotgrønnsaker

Denne gryteretten blir nesten som en frikassè. Rotgrønnsaker og grovhakket dill smaker nydelig i retten, og den er så festfin at den gjerne kan serveres dine gjester.
20-40 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 500 g kyllingfilet
  • 1 l vann
  • 2 laurbærblad
  • 6 hel pepper
  • litt salt
  • 2 gulrot
  • 2 persillerot
  • 0,5 sellerirot
  • 0,5 kålrot
  • 1 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 1 dl matfløte
  • 1,5 ss eddik, 7 %
  • 1 ts sukker
  • 1,5 dl grovhakket frisk dill
  • nykvernet pepper

Fremgangsmåte

Kok opp vann, laurbærblad, pepperkorn og litt salt i en kjele.

Del kyllingfiletene i mindre biter og la dem trekke i ca. 15 minutter til kyllingen er gjennomkokt.

Sil og ta vare på kraften.

Skrell og skjær røttene i litt store biter. Kok dem møre i vann.

Smelt smør i en kjele og rør inn melet. Spe med kraften litt av gangen under omrøring. Tilsett fløte og la det koke i 3-5 minutter. Rør om av og til.

Tilsett eddik, sukker, kyllingen og de kokte grønnsakene.

La kyllingen bli varm i sausen.

Ta gryten av varmen og tilsett dill. Smak til med salt og pepper og evt. mer eddik og sukker.

Server gjerne kokte poteter til.

Sist oppdatert 23. januar 2012
Liker 12
Legg til på Min side
Del på Facebook