Eplechutney

Lag noen glass med eplechutney til oppbevaring utover høsten og vinteren. Eplechutney er et fast og godt følge f.eks. til vilt.
40-60 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 1 kg eple
  • 2 løk
  • 2 dl eddik, 7 %
  • 1 ts salt
  • 1 rød chili
  • 1 ts malt ingefær
  • 350 g sukker

Fremgangsmåte

Skrell eplene, stikk ut kjernehusene og skjær eplene i båter.

Rens og hakk løken og kok den mør med saltet i halvparten av eddiken.

Rens chilien for frø og hinner og hakk den fint.

Rør inn eplebåter, chili, ingefær og resten av eddiken i løken, og kok blandingen under lokk til eplene er møre. Rør av og til.

Rør inn sukkeret og kok chutneyen videre til den er fyldig.

Fyll chutney på små glass som skrues til med det samme.

Sist oppdatert 24. januar 2015
Liker 17
Legg til på Min side
Del på Facebook