Ingredienser
Eplekake med gjærdeig
Herlig eplekake som bakes med gjærdeig. Bak dobbel porsjon og frys ned til siden.
Fremgangsmåte
Smuldre gjær i en bakebolle. Hell over fingervarm melk (maks 37°C), og rør til gjæren har løst seg opp.
Pisk opp egget med en gaffel. Spar ca. 1 ss til å pensle med siden.
Tilsett sukker og salt, og rør inn biter av smøret.
Bland i melet, så mye at deigen blir glatt og fin, men fremdeles kjennes løs.
Dekk deigen til og sett den til heving i ca. 45 minutter.
Hell deigen direkte i en langpanne, 25 x 35 cm, kledd med bakepapir.
Trykk deigen ut med melede hender slik at den dekker hele formen.
Fjern kjernehusene på eplene og skjær i tynne båter. Du kan gjerne skrelle eplene, om du ønsker.
Fordel eplebåtene over deigen i et fint mønster.
Pensle kaken med 1 ss pisket egg og strø over sukker og mandelflak.
Stekes midt i ovnen på 220°C i ca. 30 minutter.