Ingredienser
Fransk epleterte
Over 60 min
Gjør som franskmennene. Bak en flott terte med epler som nesten smelter i munnen. Server den lun til kaffen eller som dessert - gjerne med pisket krem eller crème fraîche til.
Fremgangsmåte
- Smuldre mel, melis og smør med rene hender, eller bruk en kjøkkenmaskin.
- Tilsett egget og elt det godt inn. Tilsett evt. mer mel om nødvendig.
- Form en avlang pølse som er omtrent like lang som paiformen du skal bruke. Pakk deigpølsen i plast og legg den i kjøleskapet. La den hvile der i noen timer, eller gjerne over natten.
- Ha deigen på melet underlag. Kjevle ut og kle en smurt og godt strødd paiform - ca. 26 cm i diameter.
- Skrell eplene og ta ut kjernehusene.
- Skjær eplene i tynne skiver og legg i taksteinsmønster i paiskallet.
- Strø over sukker.
- Bruk ostehøvel og høvle 3-5 skiver smør og fordel dem oppå eplene.
- Strø over perlesukkeret.
- Stekes i ovn på midterste rille på 190°C i 25-30 minutter, til tertebunnen er gyllen og eplene møre.
- Server epleterten lun med vaniljeis eller crème fraîche som tilbehør.