Ingredienser
Eplesaft uten saftkoker
                                
                                Over 60 min
                            
                    Denne kjempegode eplesaften tar noen dager å lage - men den er veldig enkel! Oppskriften gir 3 liter saft og tips til hva du kan bruke restene til finner du i bunn av oppskriften!
Fremgangsmåte
- Kutt eplene i båter og fjern kjernen. Behold skallet på. Ønsker du mer eller mindre saft så beregner du 1 liter vann per liter epler i biter.
- Putt eplene i en stor kjele og ha i vann og sitronsyre.
- La stå i tre døgn. Rør om noen ganger per dag. Ikke bli bekymret om eplene blir litt brune.
- Etter tre døgn, kok opp og smak til med sukker. Sukkermengden kan varierer etter hvor søte eplene er. 100-150 gram gir en fin sødme til de fleste eplesorter.
- Sil saften og ha den over i rene flasker. Saften holder et par uker i kjøleskap, men du kan også fryse den ned. Husk da at saften ekspanderer når den fryser, så ikke fyll beholderne helt fulle.