Eplesaft uten saftkoker

Eplesaft uten saftkoker

Denne kjempegode eplesaften tar noen dager å lage - men den er veldig enkel! Oppskriften gir 3 liter saft og tips til hva du kan bruke restene til finner du i bunn av oppskriften!
Over 60 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 3 l vann
  • 3 l epler i biter
  • 1 ss sitronsyre
  • 120 g sukker

Fremgangsmåte

  1. Kutt eplene i båter og fjern kjernen. Behold skallet på. Ønsker du mer eller mindre saft så beregner du 1 liter vann per liter epler i biter.
  2. Putt eplene i en stor kjele og ha i vann og sitronsyre.
  3. La stå i tre døgn. Rør om noen dager per dag. Ikke bli bekymret om eplene blir litt brune. 
  4. Etter tre døgn, kok opp og smak til med sukker. Sukkermengden kan varierer etter hvor søte eplene er. 100-150 gram gir en fin sødme til de fleste eplesorter. 
  5. Sil saften og ha den over i rene flasker. Saften holder et par uker i kjøleskap, men du kan også fryse den ned. Husk da at saften ekspanderer når den fryser, så ikke fyll beholderne helt fulle. Ikke kast eplene! Få tips til oppskrifter med eplerestene under.
Del på Facebook