Fin røsti

En kjempegod røsti med sjalottløk, kruspersille og revet parmesan. Server den som et sprekt tilbehør til middagen i stedet for kokte poteter.
20-40 min
0.5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 0,5 kg potet (med eller uten skrell)
  • 1 ss smør eller margarin
  • 2 ss olivenolje
  • 5 finhakkede sjalottløk
  • 100 g opphakket bacon
  • ca. 2 ss nyrevet parmesan
  • ca. 2 ss hakket frisk kruspersille
  • ca. 1 dl matfløte
  • ca. 1 ts salt
  • ca. 0,5 ts nykvernet pepper

Fremgangsmåte

Kok potetene 5-10 min. slik at de blir litt møre. Riv potetene på rivjern. Brun smøret sammen med olivenolje i stekepannen og ha i hakket sjalottløk og opphakket bacon. La det steke i noen minutter før du tilsetter potetmassen, fløte, kruspersille og revet gul ost.

 

Strø på salt og pepper. Bland godt og la røstien steke i ca. 10 minutter. Serveres på tallerken med dryss av parmesan og friske urter.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 18
Legg til på Min side
Del på Facebook