Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Skrell og skjær eplene i tynne båter eller biter.

    Ha vann og krydder i en kjele, splitt vaniljestangen på langs. Kok opp og legg i eplebåtene, rør rundt, og la det småkoke til eplene er møre.

    Ta opp vanilje- og kanelstangen.

    Smak på syltetøyet. Det kan være søtt nok uten å tilsette sukker. Men synes du det er lite søtt, tilsetter du litt sukker, smak deg fram, og la syltetøyet få et oppkok slik at alt sukkeret er løst opp.

    Hell det ferdige syltetøyet over i plastbokser i porsjonsstørrelse og frys det ned.

    Syltetøy, marmelader og mos av epler mugner veldig lett. Og siden dette syltetøyet ikke har noe konserveringsmidler, så må det fryses ned i porsjonsstørrelser. Dvs. ikke større porsjoner enn det du spiser opp i løpet av et par dager etter opptining.

INGREDIENSER

  • 10 stk eple (gjerne forskjellige sorter)
  • 1 ts malt kanel
  • 1 stk hel kanel
  • 1 stk vaniljestang
  • 1 ts malt ingefær
  • 1 dl vann
  • sukker etter smak

Fremgangsmåte

  • Skrell og skjær eplene i tynne båter eller biter.

    Ha vann og krydder i en kjele, splitt vaniljestangen på langs. Kok opp og legg i eplebåtene, rør rundt, og la det småkoke til eplene er møre.

    Ta opp vanilje- og kanelstangen.

    Smak på syltetøyet. Det kan være søtt nok uten å tilsette sukker. Men synes du det er lite søtt, tilsetter du litt sukker, smak deg fram, og la syltetøyet få et oppkok slik at alt sukkeret er løst opp.

    Hell det ferdige syltetøyet over i plastbokser i porsjonsstørrelse og frys det ned.

    Syltetøy, marmelader og mos av epler mugner veldig lett. Og siden dette syltetøyet ikke har noe konserveringsmidler, så må det fryses ned i porsjonsstørrelser. Dvs. ikke større porsjoner enn det du spiser opp i løpet av et par dager etter opptining.