Gresk salat og tzatziki

Gresk salat vekker ferieminner, men du kan enkelt lage det hjemmet også - og gjerne med en tzatziki til. Perfekt som smårett og/eller som tilbehør.
20-40 min
1.5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Tzatziki

  • 1 slangeagurk
  • 1 ts salt
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 båt hvitløk
  • nykvernet pepper
  • 1 sorte oliven til pynt

Salat

  • 4 tomat
  • 0,5 slangeagurk
  • 1 hodesalat
  • 1 løk
  • 12 sorte oliven
  • 100 g fetaost
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss sitronsaft

Fremgangsmåte

Riv agurken grovt og bland den med salt i en sil. La agurken stå i ca. 10 minutter. Klem ut så mye væske som mulig. Bland yoghurt med presset hvitløk og pepper, og bland i agurken.

Ha tzatzikien i en bolle og legg en oliven på toppen.

Skjær tomater i båter og agurk i litt grove biter. Skrell og skjær løken i skiver.

Bland tomat, agurk, salat og løk med oliven og fetaost i terninger. Hell på olivenolje og sitronsaft.

Sett salat og tzatziki kjølig fram til servering.

Sist oppdatert 24. januar 2015
Liker 52
Legg til på Min side
Del på Facebook