Oppskriftsbilde av gresk salat med tomat, agurk, rødløk, oliven og fetaost.

Gresk salat og tzatziki

Gresk salat vekker ferieminner, men du kan enkelt lage det hjemmet også - og gjerne med en tzatziki til. Perfekt som smårett og/eller som tilbehør.
20-40 min
3 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Tzatziki

Salat

Fremgangsmåte

  1. Riv agurken grovt og bland den med salt i en sil. La agurken stå i ca. 10 minutter. Klem ut så mye væske som mulig.
  2. Bland yoghurt med presset hvitløk og pepper, og bland i agurken.
  3. Ha tzatzikien i en bolle og legg en oliven på toppen.
  4. Skjær tomater i båter og agurk i litt grove biter. Skrell og skjær løken i skiver.
  5. Bland tomat, agurk, salat og løk med oliven og fetaost i terninger. Hell på olivenolje og sitronsaft.
  6. Sett salat og tzatziki kjølig fram til servering.
Del på Facebook