Oppskriftsbilde av gresskargryte servert i et dypt fat

Gresskargryte

Denne gresskargryten kan serveres som en vegetarrett med brød til. Den er også et velsmakende, men litt uvanlig tilbehør til stekt kalkun.
Over 60 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 1 kg gresskar
  • 2 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • 3,5 dl melk
  • 2 egg
  • salt og pepper etter smak
  • 1 dl revet hvitost
  • 4 ss brødrasp

Fremgangsmåte

Skrell og rens gresskaret og skjær innmaten i små terninger. Kok dem møre i minst mulig vann. Sil kokevannet fra.

Lag hvit saus ved å smelte smør, røre inn mel og spe med melk til en glatt saus. La den småkoke i 3-4 minutter. Rør inn gresskar og sammenpisket egg i sausen og smak til med salt og pepper. Fyll massen i smurt, ildfast form og dryss over en blanding av revet ost og brødrasp.

Stek gryten nederst i ovnen på 180°C til den er rykende varm, fast og gyllen på toppen - ca. 30 minutter.

Server gryten varm med godt brød til eller som tilbehør f.eks. til stekt kalkun.

Del på Facebook