Ingredienser
Gresskarpai
40-60 min
Gresskarpai, eller pumpkin pie, er en nydelig, krydret pai som gjerne serveres på høsten. Server den med litt pisket krem eller is ved siden av, enten til kaffen eller som dessert.
Fremgangsmåte
- Lag gresskarpure. Fremgangsmåte finner du her. Til denne paien anbefaler vi Hokkaido-gresskar for å få en fast og fin pai. Du kan fint lage gresskarpureen dagen før eller bruke fryst puré du har laget tidligere.
- Elt sammen ingrediensene til paideigen. Kjevle den ut og kle en form på ca 25 cm.
- Prikk bunnen godt og sett formen i kjøleskapet i minst 30 minutter.
- Forstek paiskallet midt i ovnen i ca. 15 minutter på 200 °C.
- Lag fyllet ved å blande gresskarpureen med resten av ingrediensene.
- Hell fyllet i formen og stek videre til paien er fast. Dette tar ca en halvtime.
- Server paien varm, lun eller kald - gjerne med litt pisket krem eller en kule is.