Gresskarsuppe med urter

Høsten er tid for gresskar og feiring av Halloween. Ønsker du å gjøre noe annet med gresskaret enn å skjære ut til lykt, så er denne gresskarsuppen absolutt noe å anbefale.
20-40 min
0,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 500 g renset og skrelt gresskar
  • 2 potet
  • 2 båt hakket hvitløk
  • 2 ts revet frisk ingefær
  • 1 l vann
  • 2 grønnsakbuljong (terning)
  • salt og pepper etter smak
  • 3 ss hakket bladpersille
  • 1 ss hakket frisk gressløk
  • 1 ts hakket frisk rosmarin
  • 1,5 dl lettrømme

Fremgangsmåte

Skjær gresskaret i terninger. Skrell og skjær potetene i terninger. Kok gresskar og poteter møre i vannet med hvitløk, ingefær og buljongterningene.

Mos blandingen fint, gi den et oppkok og smak til med salt og pepper. Spe evt. i mer vann hvis suppen blir for tykk. Tilsett urter og server suppen rykende varm med en skje rømme på toppen og med godt brød til.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 5
Legg til på Min side
Del på Facebook