Ingredienser
Grønnsaker med dipp
20-40 min
Sett frem et fat med oppkuttede grønnsaker sammen med noen fristende dipper. Kutt dem opp og ha dem i vann i kjøleskapet, så er det bare å ta dem ut når du har lyst på noe godt. Prøv med slangeagurk, gulrøtter, stilkselleri, paprika, kålrot, brokkoli og blomkål.
Fremgangsmåte
Mangodipp:
- Skrell mango og ta ut steinen og del den i biter.
- Kjør mango og yoghurt sammen til en glatt dipp med en stavmikser.
- Rør inn saften fra limen.
- Smak til med salt og pepper.
Paprikadipp:
- Sett stekeovnen på 250 grader.
- Del paprika i to. Fjern frø og hinner.
- Rens løk og hvitløk og del dem i to. Legg paprika på stekebrettet med skinnsiden opp og pensle med rapsolje.
- Pakk løk og hvitløk i aluminiumsfolie og legg på stekebrettet.
- Bak paprika og løk i 10-15 minutter til skallet på paprikaen er svart.
- Ta brettet ut av ovnen og legg paprikaen i en plastpose. La posen ligge til paprikaen er romtemperert.
- Plukk vekk skallet på paprikaen.
- Kjør alle ingrediensene til en glatt dipp i en kjøkkenmaskin eller blender.
- Smak til med salt og pepper.
Tzatziki:
- Riv agurk på rivjern.
- Klem ut så mye væske som du klarer av agurken. Væsken skal ikke brukes.
- Ha agurk i en bolle sammen med knust hvitløk og matyoghurt.
- Bland godt og smak til med salt og pepper.
Tilsett noen dråper med sitron i vannet til grønnsakene så holder de seg friske lenger.