Ingredienser
Grønnsakgryte med blomkål og søtpotet
                                
                                Under 20 min
                            
                            
                                
                                2,5 av 5 om dagen
                            
                    Om du liker indisk mat, så er dette gryten for deg. Deilige grønnsaker sammen med friske ingefær og andre eksotiske krydder gir gryteretten en fyldig, indiskinspirert smak.
Fremgangsmåte
- Skrell og hakk løk og hvitløk.
- Skrell og skjær gulrøtter, poteter, pastinakk (eller persillerot), søtpotet og kålrot i ca. 2 cm store biter. Del blomkålen i buketter.
- Surr spisskummin i 2 ss olje i ca. 1/2 minutt i en kjele. Tilsett løk og hvitløk og stek den til den er blank og myk.
- Tilsett alt krydderet og rør om.
- Bland i alle grønnsakene og vann, og la det småkoke under lokk til grønnsakene er myke.
- Tilsett blomkål, crème fraîche og ingefær, og la gryten småkoke videre i ca. 5 minutter.
- Rens og skyll bønnene og kok dem raskt i lettsaltet vann i 1-2 minutter.
- Server gryten med bønnene, og gjerne nystekte nanbrød til.