Grønnsakgryte med blomkål og søtpotet

Om du liker indisk mat, så er dette gryten for deg. Deilige grønnsaker sammen med friske ingefær og andre eksotiske krydder gir gryteretten en fyldig, indiskinspirert smak.
Under 20 min
2 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 1 løk
  • 2 båt hvitløk
  • 2 gulrot
  • 2 potet
  • 1 pastinakk eller 2 stk. persillerøtter
  • 1 søtpotet
  • 2 skive kålrot
  • 0,5 blomkål
  • 1 ts malt spisskummen
  • 1 ss revet frisk ingefær
  • kajennepepper - kun en liten klype
  • 0,5 ts gurkemeie
  • 3 ss vann
  • 0,5 dl hakket frisk koriander
  • 2 dl crème fraîche lett, 18 %
  • 250 g brekkbønner eller andre grønne bønner

Fremgangsmåte

  1. Skrell og hakk løk og hvitløk.
  2. Skrell og skjær gulrøtter, poteter, pastinakk (eller persillerot), søtpotet og kålrot i ca. 2 cm store biter. Del blomkålen i buketter.
  3. Surr spisskummin i 2 ss olje i ca. 1/2 minutt i en kjele. Tilsett løk og hvitløk og stek den til den er blank og myk.
  4. Tilsett alt krydderet og rør om.
  5. Bland i alle grønnsakene og vann, og la det småkoke under lokk til grønnsakene er myke.
  6. Tilsett blomkål, crème fraîche og ingefær, og la gryten småkoke videre i ca. 5 minutter.
  7. Rens og skyll bønnene og kok dem raskt i lettsaltet vann i 1-2 minutter.
  8. Server gryten med bønnene, og gjerne nystekte nanbrød til.
Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 32
Legg til på Min side
Del på Facebook