Grønnsakslapskaus

Ingredienser

Grønnsaklapskaus

40-60 min
2.5 av 5 om dagen

En enkel og veldig god variant av lapskaus med masse gode grønnsaker og med melne poteter som jevner lapskausen. Den er kjempefin å fryse ned om du mot formodning skulle ha noe igjen etter middagen.

Fremgangsmåte

  1. Skrell alle grønnsakene og potetene (bortsett fra purren). Skjær grønnsakene og potetene i like store terninger. Sett purreløken til side.
  2. Kok opp buljong, og ha oppi laurbærblad og alle grønnsakene utenom purre. Ved behov: Spe på med mer vann så det dekker grønnsakene. Kok til grønnsakene er møre, ca. 30 minutter. Potetene går gjerne litt i oppløsning og det er meningen. Potetene er med å jevne lapskausen.
  3. Skyll purren godt og skjær den i skiver. Ha i purren i siste kokeminutt.
  4. Server lapskausen med et godt dryss av persille og nykvernet pepper. Flatbrød hører også med.
Persillerot og pastinakk er også nydelig i denne lapskausen.

Hvor godt likte du oppskriften?