Grønnsaksalat med valnøtter og egg

Denne salaten er som skapt for å lages dagen i forveien og oppbevares i kjøleskapet. Da kan barna bare forsyne seg når de kommer sultne hjem fra skolen. Sukkererter, paprika og stilkselleri setter en spiss på smaken.
20-40 min
0,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 300 g fullkornpasta
  • 3 dl matyoghurt
  • 2 ss kesam mager
  • 1 dl sylteagurk, hakket
  • 200 g sukkererter
  • 3 stilk stilkselleri (stangselleri)
  • 1 gul paprika
  • 2 hardkokte egg
  • 8 valnøttkjerner
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Fremgangsmåte

  1. Kok pasta etter anvisning på pakken. Tilsett kesam og finhakket sylteagurk.
  2. Kok opp vann med litt salt. Kok sukkerertene i 1 minutt og avkjøl dem i kaldt vann. La dem renne godt av.
  3. Skjær stilkselleri i skiver og paprika i terninger. Skrell og del hardkokte egg. Hakk valnøttkjerner.
  4. Bland alt sammen og smak til med salt og pepper.
Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 12
Legg til på Min side
Del på Facebook