Grønnsakslasagne med spinat og cherrytomater

I lasagnen vår bruker vi kun grønnsaker. En spennende og velsmakende variant av lasagne med spinat og tomater og hvor skiver av aubergine spiller rollen som lasagneplater.
40-60 min
2 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 2 aubergine
  • 1 løk
  • 2 båt hvitløk
  • 3 ss solsikkeolje
  • 1 boks hakkede hermetiske tomater
  • 10 rød cherrytomat
  • 250 g frisk spinat
  • 1 mozzarella
  • 100 g parmesan
  • salt og pepper
  • 10 blad frisk basilikum
  • revet parmesan

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 200°C.

Skjær aubergine i 1/2 cm tynne skiver. Pensle dem med litt solsikkeolje og krydre dem med litt salt og pepper.

Stek skivene på begge sider i en varm panne. Legg aubergineskivene på papirhåndkle så snart de er ferdige.

Vask spinaten godt og fjern tykke stilker. La den ligge litt i kaldt vann.

Rens og finhakk løk og hvitløk. Stek løken i litt solsikkeolje og tilsett halvparten av hvitløken.

Ha i hermetiske tomater og la det såkoke i 10 minutter.

Skjær basilikumblader i strimler, del tomatene i to og ha det i sausen.

Smaken til med salt og pepper og sett kjelen til siden.

Varm litt solsikkeolje i en gryte. Ha i resten av hvitløken og tilsett spinaten. Fres til den har falt sammen. Bruk en stekespade til å snu spinaten. Tilsett litt nykvernet pepper.

Dekk bunnen av en ildfast form med tomatsaus. Legg et lag med aubergineskiver. Strø litt spinat over og bryt mozzarella i små biter og strø over. Fortsett slik med flere lag. Avslutt med aubergineskiver.

Riv godt med parmesanost over til slutt. Stek formen i ca. en halv time til lasagnen har fått en fin farge.

Server med godt brød.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 15
Legg til på Min side
Del på Facebook