Spicy grønnsaklasagne

Helt kjøttfri lasagne med grønnsaker som smaker fantastisk. Retten er litt tidkrevende, men absolutt verd det. Server en frisk grønn salat til.
Over 60 min
1,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Tomatsaus

  • 2 boks hakkede hermetiske tomater
  • 2 ss tomatpuré
  • 2 hakket løk
  • 4 båt hvitløk - hakket
  • 6 frisk sjampinjong i skiver
  • 2 revet gulrot
  • 1 skive sellerirot - revet
  • 1 finhakket rød chili uten frø og hinner
  • 2 ts chilipulver
  • 1 ts malt spisskummen
  • 2 ss hakket frisk oregano
  • 0,25 ts malt kanel
  • litt salt og pepper

Mellom lagene

  • 8 lasagneplater - gjerne fullkorn
  • 1 aubergine i tynne skiver
  • 1 grønn squash i tynne skiver

Hvit saus

  • 2 ss hvetemel
  • 4 dl lettmelk
  • 1 ts malt muskat
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts malt hvit pepper
  • 1 dl revet hvitost til sausen
  • 1 dl revet hvitost til gratinering

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 200°C med varmluft (225°C uten).

Rens og hakk løk og hvitløk.

Skrell og riv gulrøtter og sellerirot og rens chilien fri for frø og hinner. Finhakk den.

Skjær sjampinjong i skiver.

Varm oljen i en gryte og stek løk, hvitløk, sjampinjong og chili i et par minutter.

Ha gulrøtter, rotgrønnsaker og krydderet i gryten og stek ytterligere et par minutter.

Ha i tomatpuré og hakkede tomater, og la sausen småkoke på svak varme under lokk i ca. 15 minutter.

Ta gryten av platen og smak sausen til med litt salt og pepper.

Varm 2 dl melk i en kjele. Rist resten av melken (2 dl) med hvetemelet i et syltetøyglass, e.l. til en jevning. Rør jevningen i melken og kok i ca. 2 minutter under omrøring. Tilsett revet muskat og ost og smak sausen til med salt og hvit pepper.

Legg lasagneplater, grønnsaksaus, squash-, selleri- og aubergineskiver og hvit saus lagvis i en smurt ildfast form. Gjenta og avslutt med hvit saus.

Dryss revet ost på toppen og sett i ovnen i ca. 30 minutter til den er gyllen.

En grønn salat til smaker godt.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 67
Legg til på Min side
Del på Facebook