Ingredienser
Fremgangsmåte
- Ha svineknokene i en gryte og ha oppi nok vann til at det så vidt dekker svineknoken. Kok opp og la svineknoken trekke i vann på 85-90 °C i ca. 2,5 til 3 timer. Knokene er ferdig kokt når kjøttet løsner fra bena. Det er viktig at det ikke koker kraftig. Da vil kjøtte får en tørr konsistens.
- Ta opp kjøttet med en hullsleiv eller lignende og la kjøttet få hvile seg litt før du renser knokene fri for svor, fett og ben.
- Sil kraften.
- Vask, skrell og del opp alle grønnsakene i passe store terninger og kok dem knapt møre, i den silte kraften. Det tar ca. 10 minutter. Purre i skiver er møre etter ett par minutter så tilsett purre mot slutten av koketiden. Da beholder du smak og farge best.
- Skjær kjøttet i fine terninger og ha det i suppa.
- Server suppa med flatbrød og gjerne godt smør. NYT!
- Grønnsakssuppe er supert å lage i stor porsjon og servere til mange gjester. Du kan også lage stor porsjon og fryse ned ferdige middager til senere.
Om du planlegger å fryse suppa er det smart å vente med å ha poteter i. Fryste poteter kan bli litt vasne.