Ingredienser
Grove rundstykker med gulrot
Over 60 min
Veldig gode gulrotsundstykker. Med revne gulrøtter og havregryn i deigen blir rundstykkene ekstra saftige og fiberrike. Oppskriften beregner ca. 10 rundstykker.
Fremgangsmåte
- Smuldre gjæren i en bakebolle. Varm melken til den er fingervarm og rør gjæren ut i litt av melken.
- Tilsett honning og olje.
- Rør inn salt, linfrø, grovrevne gulrøtter og havregryn.
- Elt inn mel til en passe fast deig som slipper bollen.
- Sett til heving i 30 minutter.
- Ta deigen it av bakebollen og form til rundstykker (ca. 70-100 gram store) som settes på et stekebrett med litt avstand.
- Etterhev i 30 minutter.
- Pensle rundstykkene med sammenpisket egg og stek dem midt i ovnen på 225°C i ca. 10 minutter.
- Avkjøl på rist.
I stedet for runde gulrotrundstykker, er det gøy å lage figurer, tall eller bokstaver av deigen. Stas å ha i matpakken på skolen.
Laget i samarbeid med Matjungelen