Gulrotrundstykker

Ingredienser

Grove rundstykker med gulrot

Over 60 min

Veldig gode gulrotsundstykker. Med revne gulrøtter og havregryn i deigen blir rundstykkene ekstra saftige og fiberrike. Oppskriften beregner ca. 10 rundstykker.

Fremgangsmåte

  1. Smuldre gjæren i en bakebolle. Varm melken til den er fingervarm og rør gjæren ut i litt av melken.
  2. Tilsett honning og olje.
  3. Rør inn salt, linfrø, grovrevne gulrøtter og havregryn.
  4. Elt inn mel til en passe fast deig som slipper bollen.
  5. Sett til heving i 30 minutter.
  6. Ta deigen it av bakebollen og form til rundstykker (ca. 70-100 gram store) som settes på et stekebrett med litt avstand.
  7. Etterhev i 30 minutter.
  8. Pensle rundstykkene med sammenpisket egg og stek dem midt i ovnen på 225°C i ca. 10 minutter.
  9. Avkjøl på rist.

I stedet for runde gulrotrundstykker, er det gøy å lage figurer, tall eller bokstaver av deigen. Stas å ha i matpakken på skolen.

Laget i samarbeid med Matjungelen

Hvor godt likte du oppskriften?