Ingredienser
Gulrotbrød
Over 60 min
En herlig oppskrift på brød eller rundstykker med revne gulrøtter som frisker litt opp i den daglige kosten og gjør brødet ekstra saftig.
Fremgangsmåte
- Smuldre gjær i en bakebolle. Varm melken til 37 grader. Rør gjæren ut i litt av melken.
- Tilsett salt, honning og olje. Rør inn linfrø, revet ost og grovrevne gulrøtter.
- Elt inn mel til en passe fast deig som knapt slipper bollen. Sett deigen til heving i ca 30 minutter.
- Ta deigen opp på bakebordet og form til rundstykker som settes sammen i en langpanne med litt avstand imellom. Eller form til 2 brød.
- Etterhev i ca 30 minutter.
- Pensle rundstykkene med sammenpisket egg og strø eventuelt over sesamfrø.
- Stek rundstykker ved 225 grader midt i ovnen i ca 12 minutter og brød ved 200 grader på nederste rille i ovnen i ca 25 minutter. Avkjøl på rist.
Gulrotrundstykker og gulrotbrød egner seg til frysing.