Gulrotkake med rosiner

Denne oppskriften på gulrotkake er en av våre mest sette oppskrifter. Kaken er ekstra saftig, smaker nydelig og har god holdbarhet.
Over 60 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 3 egg
  • 200 g sukker
  • 250 g hvetemel
  • 3 ts malt kanel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ss fint revet sitronskall
  • 1 dl olje
  • 300 g revet gulrot
  • 150 g rosiner

Glasur

  • 125 g kremost naturell
  • 100 g melis
  • 2 ss honning
  • 2 ss sitronsaft

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker luftig. Bland med kanel, bakepulver og vaniljesukker.

Rør melblandingen i eggedosisen sammen med resten av ingrediensene. 

Smør en form - 24 cm i diameter. Tilsett røren og stek kaken ved 180 grader C i ca 1 time på rist på nederste rille i ovnen.

Kjenn med en kakenål om gulrotkaken er ferdig stekt.

Avkjøl kaken på rist.

Rør sammen ingrediensene til glasuren og smør den utover den avkjølte kaken.

Pynt med sitronstrimler.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 5
Legg til på Min side
Del på Facebook