Ingredienser
Gulrotrøsti
20-40 min
1 av 5 om dagen
Røsti er en sveitsisk smårett som ofte består av revne poteter og løk. Her har vi brukt revne gulrøtter i tillegg. Kjempegodt som tilbehør til annen middag eller som en liten rett for seg selv. Rømme eller crème fraîche og tyttebærsyltetøy til er kjempegodt.
Fremgangsmåte
- Skrell gulrøtter og poteter og riv dem grovt. Klem ut så mye væske som mulig.
- Ha gulrøtter, poteter, løk og egg i en bolle.
- Tilsett salt, pepper og timian.
- Stek røstien i varm stekepanne med smør. Du kan enten steke en stor pannekakerøsti eller mindre pletter.
- Røsti skal være gyllenbrun og sprø.
- Har du stekt en stor pannekakerøsti, så skjær dem i fire "kakestykker". Tilbehør som er godt til er crème fraîche og tyttebærsyltetøy.
Om røstien er stor, snu den i stekepannen ved hjelp av et stort lokk.