Ingredienser
Gulrotrundstykker
Over 60 min
Gulrotrundstykker med revne gulrøtter. Med revne gulrøtter og havregryn i deigen blir rundstykkene ekstra saftige og fiberrike.
Fremgangsmåte
- Smuldre gjæren i en bakebolle. Varm melken til den er fingervarm og rør gjæren ut i litt av melken.
- Tilsett salt, honning og olje.
- Rør inn grovrevne gulrøtter og havregryn.
- Elt inn mel til en passe fast deig som slipper bollen.
- Sett til heving i 30 minutter.
- Ta deigen it av bakebollen og form til rundstykker som settes på et stekebrett med litt avstand.
- Etterhev i 30 minutter.
- Pensle rundstykkene med sammenpisket egg og stek dem midt i ovnen på 225°C i ca. 10 minutter.
- Avkjøl på rist.
Du kan gjerne tilsette 1 dl linfrø i deigen