Ingredienser

Gulrotrundstykker

Over 60 min

Gulrotrundstykker med revne gulrøtter. Med revne gulrøtter og havregryn i deigen blir rundstykkene ekstra saftige og fiberrike.

Fremgangsmåte

  1. Smuldre gjæren i en bakebolle. Varm melken til den er fingervarm og rør gjæren ut i litt av melken.
  2. Tilsett salt, honning og olje.
  3. Rør inn grovrevne gulrøtter og havregryn.
  4. Elt inn mel til en passe fast deig som slipper bollen.
  5. Sett til heving i 30 minutter.
  6. Ta deigen it av bakebollen og form til rundstykker som settes på et stekebrett med litt avstand.
  7. Etterhev i 30 minutter.
  8. Pensle rundstykkene med sammenpisket egg og stek dem midt i ovnen på 225°C i ca. 10 minutter.
  9. Avkjøl på rist.
Du kan gjerne tilsette 1 dl linfrø i deigen

 

Hvor godt likte du oppskriften?