Ingredienser
Himmelsk pærekake
Over 60 min
Her har vi kokt pærene i en krydderblanding før de legges over i kakedeigen. Laken brukes til dynking etter steking for å få en saftig pærekake. Mmmm....
Fremgangsmåte
- Skrell pærene og del dem i mindre biter.
- Ha pærebiter, sukker, vann og krydder i en kjele og kok pærene knapt møre. La pærene avkjøles i laken.
- Smelt smøret. Visp sukker og egg til eggedosis. Tilsett det smeltede smøret i eggedosisen og sikt inn hvetemel, bakepulver, vaniljesukker og kardemomme. Rør alt forsiktig sammen og hell røren i en smurt springform, 24 cm i diameter.
- Hell laken fra pærebitene, ta vare på laken.
- Legg pærebitene over kaken. Stek kaken ved 175°C i ca. 45 min.
- Avkjøl kaken i formen. Drypp litt av laken over kaken mens den avkjøles.
- Server kaken med vispet krem eller is til.